A varsági tábor blogja

"A" tábor

Ezek a bejegyzések egy baráti társasággal kapcsolatos és számukra fontos dolgokról tartalmaznak információkat.

Friss

  • jelmeczysuli: Gyere Erzsébet táborba és fésüld megint a hajam!!!! (2011.07.21. 10:48) 2002 - Kiruly (Hargita liget)
  • kiruly: Ernő nem jól emlékszik, Livia is kocsival volt, egy Trabival. (2011.06.24. 20:17) 1985 - Bikalapossa (Bogdán)
  • sesara (törölt): A sztripíz!! A királyi botos sztiptíz is ekkor volt!! (2011.06.08. 11:05) 1998 - Balánbánya
  • buruseni: Azért jó, hogy ennyit is megérdemeltünk. :) A hajvágás tényleg itt volt. Ádám hajtincsét évekig a... (2011.06.03. 12:45) 1982 - Kiruly sarka (Szeltersz)
  • Sze-kultúra: Véletlenül nem tudja valaki, hol van az a jó hálózsákom? Más: a vírusölőm eredményként egy ezt mut... (2011.05.27. 13:13) 1986 - Madicsa

Mit hogyan?

2011.06.14. 06:51 turcu

2003 - Varság

Eredményes volt a táborhelynek való telekkeresés, már 2002 őszén több esedékes helyet megnézett a bizottság és végül a varsági mellett döntött (egy helybelinek ez közelebbről a Küküllőmező). Erdő, patak, táborhelynek való kaszáló, talán kissé túl könnyen megközelíthető.

Aztán 2003 nyarára megjelent a színen Dénes bácsi Zetelakáról, s kiderítette, hogy a telek egy része az övé, amit az eladó (megbízottja) mutatott az nem felel meg valóságnak. A valóságon ez esetben a zetelaki közösségi emlékezetet kell érteni, mert a telekkönyv mást mutat. Sebaj, Dénes bácsi jó pénzért azóta is megengedi, hogy a telkünkön-telkén sátrazzunk.

Táborkezdésre a füvet a király lekaszáltatta, s birtokba lehetett venni a helyet. Igaz épp zuhogott az eső érkezékor, de átadogattuk a csomagokat a patakon. Másnap már palló is lett, a híd. Meg budi. Júliára-találás is gyorsan ment s azóta is így köszöne néki.

Az völgy kissé meredek a tábornál, különösen a patak bal oldalán, ez megnehezíti a kirándulást, de a forráshoz csak felrándul a társáság (jobbára autóval). Szerveztünk egy meglehetősen koca túrát a Madarasi Hargitára, szintén autóval. Ezt meg kellett tenni, tekintve, hogy sokan nem jártak ott, s legtöbben átsétáltak a Hargita Fürdőre - ahol autóval megint kifogtuk őket.

Modor Ádám sok év után megint eljött táborozni s megint volt palacsinta. Összehívtuk az azóta is egyetlen táborgyűlést, hogy megbeszéljük közös gondjainkat - valahogy nem működik az egyesületesdi, s így azóta is a táborral kapcsolatos összes teendőt néhány ember végzi, mindenek előtt Endre és Tibi.

Itt van néhány kép.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://atabor.blog.hu/api/trackback/id/tr582982228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása