A varsági tábor blogja

"A" tábor

Ezek a bejegyzések egy baráti társasággal kapcsolatos és számukra fontos dolgokról tartalmaznak információkat.

Friss

  • jelmeczysuli: Gyere Erzsébet táborba és fésüld megint a hajam!!!! (2011.07.21. 10:48) 2002 - Kiruly (Hargita liget)
  • kiruly: Ernő nem jól emlékszik, Livia is kocsival volt, egy Trabival. (2011.06.24. 20:17) 1985 - Bikalapossa (Bogdán)
  • sesara (törölt): A sztripíz!! A királyi botos sztiptíz is ekkor volt!! (2011.06.08. 11:05) 1998 - Balánbánya
  • buruseni: Azért jó, hogy ennyit is megérdemeltünk. :) A hajvágás tényleg itt volt. Ádám hajtincsét évekig a... (2011.06.03. 12:45) 1982 - Kiruly sarka (Szeltersz)
  • Sze-kultúra: Véletlenül nem tudja valaki, hol van az a jó hálózsákom? Más: a vírusölőm eredményként egy ezt mut... (2011.05.27. 13:13) 1986 - Madicsa

Mit hogyan?

2011.06.08. 06:46 turcu

2000 - Kajmáca

Idilli táborhely a kajmácai kaszálló, bár kissé kissé lejtős: erdei tisztás, rajta ház és csűr, kis patak, forrás. Közel a beach a Vargyason, autó egy szem se: az út csak jelentős javítások árán járható. Az idő is jó volt, a kaszállón nagyokat fociztunk, lerándultunk az Almási barlanghoz, rallyztunk haza strandról, hogy énekelhessük a Dugni a strand után-t. Volt kád és huncut dugó is, Cserei Árpi faragta.

A királynál fogadni lehetett, ki nyeri a scrabble-bajnokságot s közös erőfeszítéssel a tábor megszerezte neki Tunézia hercegnőjét (nem a fogadásokból bejött összegből!). Biztos forrásból tudom, hogy a király e szavakkal üdvözölte a hercegnőt: Csak meg ne csókolj!

Mindezek ellenére a tábor úgy él az emlékezetünkben, mint Berci utolsó tábora. Előtte még volt ereje szervezkedni: az útat rendbehozták, volt tüzelő, a szekér rendszeresen hozta az élelmet s az italt. Állapotának látványos romlása épp a táborra esett: eleinte részt vett a tábori életben (a scrabble bajnokságon második lett Kerényi Gyuri mögött, nagyon szeretett volna nyerni), de kesőbb csak rövid időre hagyta el a házat, mert erős fájdalmai voltak.

Azt szerette volna, hogy a további táborok mind Kajmácán legyenek. Úgy vélem a király (s mások is) helyesen gondolták, hogy másként legyen: emléke akkor is él, ha Kajmáca nem válik zarándokhellyé. De eltelt immár tizenegy év, lassan visszamehetnénk. A Bardócz felhívására való reagálásokból ítélve (nagyjából semmi) ez nem az idén lesz. 

Itt vannak a kajmácai képek.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://atabor.blog.hu/api/trackback/id/tr622982223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása