A varsági tábor blogja

"A" tábor

Ezek a bejegyzések egy baráti társasággal kapcsolatos és számukra fontos dolgokról tartalmaznak információkat.

Friss

  • jelmeczysuli: Gyere Erzsébet táborba és fésüld megint a hajam!!!! (2011.07.21. 10:48) 2002 - Kiruly (Hargita liget)
  • kiruly: Ernő nem jól emlékszik, Livia is kocsival volt, egy Trabival. (2011.06.24. 20:17) 1985 - Bikalapossa (Bogdán)
  • sesara (törölt): A sztripíz!! A királyi botos sztiptíz is ekkor volt!! (2011.06.08. 11:05) 1998 - Balánbánya
  • buruseni: Azért jó, hogy ennyit is megérdemeltünk. :) A hajvágás tényleg itt volt. Ádám hajtincsét évekig a... (2011.06.03. 12:45) 1982 - Kiruly sarka (Szeltersz)
  • Sze-kultúra: Véletlenül nem tudja valaki, hol van az a jó hálózsákom? Más: a vírusölőm eredményként egy ezt mut... (2011.05.27. 13:13) 1986 - Madicsa

Mit hogyan?

2011.05.30. 20:29 turcu

1993 - Úz völgye

Ez volt a legnehezebben megközelíthető tábor, Csíkszentmárton határában a tábla jelezte, hogy véget ér a közút. Valóban. Traktor lett volna a legalkalmasabb jármű azokon az útakon, s mire célhoz értünk, már nem is nagyon zavart, hogy kopog az autó alja. Vadregényes völgy, meredek sziklák közt alig-alig hatol be a nap a patakohoz - s a esős időben, ami akkor volt, kissé mogorva is.

A focipálya a patak túl oldalán volt, s egy nagyobb zuhé után úgy megduzzadt a patak, hogy néhányan (a vesztesek?) nem tudtak átkelni rajta. De a hangulattal itt sem volt baj, s ahogy lenni szokott mikor kis helyre kényszerül a társaság, teljes gőzzel ment a duma s a nótázás, ezúttal a zöld sárorban - ugyanaz mint a mostani éléskamra. Berci vitte  prímet. Villanygenerátor is volt, Endre építette a patakon - hogy heccen kívül fényt is adott volna arra nem emlékszem.

A tábortól Moldva fele haladva már járhatóbb volt az út, s le-lementünk a közeli duzzasztógátig fürödözni, a busszal jövőket is ott kellett összeszedni.

Táborzárás előtt pár nappal indultunk haza s búcsúzáskor, mikor már mindent összecsomagoltunk, Endre megkérdezte, hogy hova sietünk olyan nagyon? Valóban, hova is? S maradtunk, ráadásul a sátrat is felhúzta a társaság.

A kilencvenes évek elején, mikor még akkora vicc volt nyugatra menni (lásd csikó a tavaszi legelőn), hogy egy bérelt buszt is meg lehettett tölteni, Berciék Amszterdámban voltak. Erzsébet is,... még ki? Történetesen én is ott voltam Ágnessel, s nyilván megittunk egy-két sört a találkozás örömére. Elbúcsúztunk, ki-ki indult a maga dolgára, de valaki még nagyot kiáltott, hogy "de rég nem találkoztunk, erre meg kell inni egy sört". S úgy is lett...

Na, de ezek a képek az Úz völgyében készültek.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://atabor.blog.hu/api/trackback/id/tr312944294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása